Ota yhteyttä

FMO-toimistotalo

Kohteen kuvaus

Respect Talotec oli mukana Espoon Tapiolassa sijaitsevan, vuonna 2005 valmistuneen FMO-toimistotalon toimitilasaneerauksessa. Työt Tapiolassa alkoivat syyskuussa 2021 ja saneeraus valmistui tammikuussa 2022.

Toimitilasaneeraus palkitussa rakennuksessa Espoossa

Olimme mukana FMO-toimistotalon saneerauksessa Espoon Tapiolassa. Rakennus tunnetaan yleisesti innovatiivisista puuratkaisuista, joita on käytetty talon rakenteissa. Niiden ansiosta FMO-toimistotalolle on myönnetty puuarkkitehtuurin arvostettu Puupalkinto -tunnustus vuonna 2006.

Rakennuksen neljänteen kerrokseen remontoitiin kansainvälisen yrityksen Suomen osastolle uudet toimitilat. Toimitilat koostuvat kolmesta erillisestä lohkosta, joiden kokonaispinta-ala on yhteensä noin 1400 m2. Kohteessa toteutettiin tahtituotantoa.

Jäähdytystöitä ja pintaputkitusta

Respect Talotecin osuuteen saneerauksessa kuuluu jäähdytys– ja IV-töitä, jossa rakennuksen ullakolle asennettiin vedenjäähdytyskone ja neljänteen kerrokseen tehtiin jäähdytysverkosto, ja asennettiin sekä kytkettiin siihen kuuluvat puhallinkonvektorit. Rakennuksessa uusittiin, nuohottiin, mitattiin ja säädettiin myös ilmanvaihtoverkoston kanavia. Lisäksi sosiaalitilat ja wc:t pintaputkitettiin ja vesikalustettiin. Osa toimistohuoneiden lämpöpattereista uusittiin.

Tahtituotannolla sujuvasti maaliin

Työnjohtaja Marko Mäkelän mukaan yhteistyö eri sidosryhmien kanssa sujui kohteessa erinomaisesti. Kohde toteutettiin tahtituotantona, joka sujuvoitti työtä ja helpotti itsestä riippumattomiin muuttujiin varautumista.

”FMO-toimistotalossa opittiin, että tilausajat erikoisimpiin tarvikkeisiin, kuten konvektoreihin ja vedenjäähdytyskoneeseen ovat koko ajan pitenemässä. Vallitsevina maailmanaikoina näihin pitää osata varautua jo etukäteen”, kertoo Mäkelä.

Työt FMO-toimistotalossa alkoivat syyskuussa 2021 ja saneeraus valmistui tammikuussa 2022.

Kysy lisää projektista


Marko Mäkelä

Tuotantopäällikkö | huoltopalvelut
p. +358 10 730 9094
marko.makela@respect.fi