Uutinen

Talotecin toinen uudiskohde nousee Espoon Tapiolaan

11.11.2021

Espoon Tapiolassa kymmenen kerroksen korkeuteen nouseva As Oy Tapiolan Albatross on kahdesta rapusta ja 67 asunnosta koostuva kerrostalo, joka on Respect Talotecin toinen uudisrakennuskohde. Talotecin urakkaan yhteensä 4960 kerrosalaneliömetrin Albatrossissa kuuluvat kaikki putkityöt (vesi ja viemäröinti), lämmityspatterit sekä kaukolämpökeskus putkistoineen.

Työt Tapiolassa hyvässä vauhdissa

Talotecin työt alkoivat heinäkuussa 2021 väestösuojan viemäreiden asentamisella, ja tällä hetkellä rakennuksessa tehdään toisen kerroksen putkiasennuksia. Ensimmäisen kerroksen lämmitys- ja vesijohtorungot on saatu jo valmiiksi. Rakennusautomaation toimittaa aliurakkana Hausmatic Oy. Työmaan aikataulujohtamiseen pääurakoitsija Hausia Oy:lla on käytössään Firan Sitedrive.

Uudiskohteessa kaikki on nähtävissä suunnitelmista

Siinä missä korjausrakentamisen projektit ovat yllätyksiä täynnä ja lopulliset suunnitelmat paljastuvat vasta kun vanhaa on ensin purettu tieltä, on uudisrakentamisen etuna projektien suunniteltavuus. Työt kulkevatkin ammattitaitoisissa käsissä läpi huomattavasti suoraviivaisemmin, kunhan työmaan logistiikka vaan toimii ja omat sekä muiden aikataulut pitävät.

”Uudispuolella talon suunnitteluun on luotu 3D-mallinnus, josta voi tarkistaa jokaisen putken tarkan sijainnin. Saneerauspuolella puolestaan suunnittelu on aina vain paras arvaus ja todellinen tilanne paljastuu vasta purkutöiden jälkeen”, kertoo työpäällikkö Esa Luhtanen.

Tapiolan Albatross valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä ja Respect Talotecin osuus on valmis syyskuussa 2022.