Uutinen

Talotekniikan uudistamisprojekti Helsingin ydinkeskustassa

4.8.2021

Mannerheimintie 4 on toimitilarakennus aivan Helsingin keskustassa Svenska Teaternia vastapäätä. Tämä kiinteistö on rakennettu vuonna 1965 ja tänä päivänä tarjoaa runsaasti toimisto- ja liiketilaa, tarkalleen ottaen 7126 neliön verran kahdeksassa kerroksessa.

Toteutamme rakennuksessa lämmitysjärjestelmän ja viemäröinnin saneerauksen. Projekti alkoi heinäkuussa 2021 ja valmistuu vuoden loppuun mennessä. Uudistamme ja sukitamme viemäriputket ja vaihdamme kaikki lämmityskonvektorit. Konvektoreiden vaihto tehdään tahtituotantona eli sama työ toistetaan kohteessa 169 kertaa. Näin pystymme maksimoimaan tehokkuuden ja saamme projektin nopeammin valmiiksi, mistä varmasti sekä liiketilojen käyttäjät että vierailijat kiittävät.

Hektinen sijainti tuo omat haasteensa tekemiseen, mutta sen lisäksi kohteessa toteutetaan tilaajan erillisurakkana samanaikaisesti hissien uusiminen, parannetaan kulunvalvontaa sekä tehdään sähkö- ja rakennusautomaatiotöitä. Näin saamme projektiin mukavasti lisähaastetta.

Niin näkymätön kuin talotekniikkatoimittaja voi ikinä olla

Kun taloteknisiä ratkaisuja päivitetään, on sillä väistämättä aina pienempi tai suurempi vaikutus talon asukkaisiin, kiinteistön käyttäjiin tai liiketilojen toimintaan. Tässä tapauksessa työnlinjallamme ovat muun muassa silmäsairaala, huonekaluliike ja toimistoja, joiden toimitiloihin uudet lämmityskonvektorit asennetaan.

Mannerheimintie 4 toimitilarakennus sisäänkäynti

Jotta voisimme olla niin näkymättömiä ja nopeita kuin meidän työssämme mahdollista on, olemme panostaneet kohteen suunnittelutyöhön ja ennakointiin. Tavoitteenamme on aiheuttaa mahdollisimman vähän ja lyhytaikaisesti haittaa toimitilojen käyttäjille ja asiakkaille. Häiriön välttämiseksi korjaamme muun muassa vuokralaisten tiloissa olevat viemärit enimmäkseen sisäpuolisella korjauksella. Tällä hetkellä on käynnissä töiden valmistelu, jotta syyskuussa alkava konvektorien vaihto voidaan suorittaa sujuvasti.

Keskustan ahtaus ja kävelyliikenteen vilkkaus tuovat myös omat haasteensa meidän tekemiseen. Logistiikkaa saa järjestellä uudenlaisella luovuudella, ohikulkijoiden turvallisuus vaatii erityistä huomiota ja liikkuvia elementtejä on tavanomaista enemmän, minkä myötä tilanne voi muuttua hyvin nopeasti ja usein. Keskustassa työskentely vaatii erityistä joustavuutta, kärsivällisyyttä ja luovuutta. Näitä meiltä onneksi löytyy.

Mieluummin ennemmin kuin myöhemmin

Mannerheimintie 4 on rakennettu vajaa 60 vuotta sitten ja rakennus tunnettiin alun perin Wulff-yhtiöiden toimitalona. Kuten moni muukin asia elämässä, myös talotekniset ratkaisut ikääntyvät. Niiden kääntyessä elinkaarensa ehtoopuolelle, on hyvä ennakoida ja ottaa saneeraus työn alle ennen kuin vahinkoja alkaa sattumaan ja kustannukset kasvavat. Tässä kohteessa ei ollut hätä vielä kädessä ja saneeraus toteutetaan hyvissä ajoin. Samalla saadaan aikaan myös tehokkaampaa energiansäästöä ja paremmin hallittavat olosuhteet, jotka parantavat toimitilojen viihtyvyyttä niiden käyttäjille.