Ota yhteyttä

Lämmitys­verkostojen tasa­painotus ja säätö

Lämmitys­verkostojen tasa­painotus ja säätö tuo tehokkuutta

Säädämme lämmitysverkostot toimimaan tasapainoisena kokonaisuutena, jolloin kiinteistösi lämmitysjärjestelmä saadaan toimimaan paremmin ja energiatehokkaammin.

Lämmitysjärjestelmän säätämisellä säästöihin

Lämmitysjärjestelmän säätäminen maksaa useimmiten itsensä erittäin nopeasti takaisin. Järjestelmän säätö kannattaa tehdä silloin, kun asunnoissa on ongelmia lämpötilojen kanssa tai silloin, kun järjestelmiä uusitaan tai patteriventtiilit vaihdetaan. Lämmitysjärjestelmän suositeltu säätöväli on noin 15-20 vuotta.

Tasapainotukseen kannattaa varautua etukäteen

Ammattitaidon lisäksi lämmitysjärjestelmän tasapainottaminen ja säätö vaatii sopivia olosuhteita. Ulkona on oltava vähintään muutama aste pakkasta, sillä lämpimällä kelillä säätöä ei voida tehdä luotettavasti. Suoritamme säätötyöt kokemuksella. Usein säätö tehdään yhdessä esimerkiksi linjaventtiilien, patteriventtiilien tai lämmönvaihtimen uusimisen yhteydessä.  Kun otat meihin ajoissa yhteyttä, voidaan työ suunnitella ja toteuttaa sopivien olosuhteiden aikaan tehtäväksi.

Tasapaino on tärkeää energiatehokkuuden vuoksi

Lämmitysverkoston tasapainotuksella ja säätämisellä pyritään saamaan rakennuksen eri tilat saman lämpöiseksi. Lämmitysverkon tasapainoisen toimivuuden tärkeys on helppo havainnollistaa seuraavasti: Mitä kuumempaa vesi on, sitä enemmän energiaa sen lämmittämiseen kuluu. Talouden kielelle käännettynä: kun tarvitaan enemmän energiaa, se vie enemmän rahaa. Tasapainotuksen tarkoituksena on se, että koko rakennuksen verkostossa kiertäisi lämmin vesi, joka riittää pitämään kaikki tilat halutussa lämpötilassa tasaisesti, eikä viileämpää asuntoa tarvitse täten lämmittää viereisen huoneiston pattereilla.

Isot ja pienet talotekniikan työt korjausrakentamiseen sekä uudishankkeisiin yhdestä osoitteesta. Palvelemme sinua kaikissa talotekniikan tarpeissasi.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä asiantuntijoihimme