Blogi

Korjausrakentaminen Talotecin vahvana peruskivenä

24.8.2022

Uudisrakentamisen kohteet tulivat Talotecille tutuksi vuoden 2021 aikana ja uudisrakentamisen markkina onkin monipuolistanut yritystä sekä sen osaamispohjan että tunnettuuden näkökulmasta. Talotecin, kuten koko Respect -yhtiöiden vahvana perustana on kuitenkin korjausrakentamisen vankka osaaminen ja tuntemus, joka ulottuu sekä taloyhtiöremontteihin että toimitilasaneerauksiin.

Putki- ja talotekniikkatöitä monipuolisesti

Talotec urakoi kaikenlaiset ja kokoiset talotekniikkaan ja putkistoihin liittyvät työt, mutta laaja osaamisemme tekee meistä vahvan kumppanin nimenomaan suuremmissa kokonaisuuksissa, jopa suunnittelusta lähtien. Tarjoamme siis kaiken käyttövesijohtoihin, viemäröinteihin, ilmanvaihtoon, lämmitykseen sekä jäähdytykseen liittyvän palvelun. Käytännössä siis kaikki putkiin liittyvät urakat ovat osaamisemme kärkeä riippumatta siitä, mitä putkissa liikkuu. KVR-urakoissa ammattitaitomme saadaan ulosmitattua kaikista tehokkaimmin, kun pääsemme vaikuttamaan lopputulokseen jo suunnitteluvaiheessa.

Asoy remontit ja toimitilasaneeraukset

Vaikka korjaus- ja uudisrakentamisen työmaat eroavatkin toisistaan toimintamalleiltaan, ei meillä siltikään ole omia erillisiä työryhmiä uuden rakentamiseen tai vanhan korjaamiseen. Muutamat asentajamme ovat selvästi uudispuolen asentajia ja muutamat tekevät enemmän pelkkää saneerauspuolta, mutta tarpeen mukaan kaikki tekevät kaikkia hommia. Monipuoliset työt pitävät työn mielekkäänä ja yrityksen osaamisen monipuolisena. Se onkin tärkeää, sillä vaikka painopisteitä voi yrityksellä olla, markkinat lopulta määräävät, millaisia töitä tehdään. Toinen työhön vaihtelua tuova muuttuja on se, saneerataanko asuntoja vai toimitiloja. Tällä hetkellä toimitilapuolelta on juuri valmistumassa Meritullinkatu 1 Helsingin kantakaupungissa.

Huollot ja korjaukset täydentävät palveluamme

Talotecin palvelutarjontaan on alusta alkaen kuulunut myös LVI-alan huoltoihin ja korjauksiin liittyvät palvelut. Osaamisemme käsittää myös hieman erikoisempia ja harvinaisempia talotekniikkaan liittyviä toimenpiteitä ja ajatuksena onkin alusta lähtien ollut, että kaikki palvelut voi saada kätevästi yhden luukun periaatteella. Huoltopalvelut työllistävät meillä tällä hetkellä 4-8 asentajaa hieman tilanteesta riippuen. He tekevät pienempien huoltokeikkojen ja saneeraustöiden lisäksi myös muun muassa patteriventtiilien ja kaukolämpöpakettien vaihtoja, eli lämmitysjärjestelmien saneerauksia. Tämäkin osaaminen on tärkeää yrityksen monipuolisuuden vaalimiseksi ja varsinkin putkiasioissa tilaajat arvostavat nopeaa palvelua ongelmatilanteisiinsa.

Määrätietoisesti kohti tulevaisuutta

Maailmassa on viime vuosina koettu suuria mullistuksia ja näiden vaikutukset ovat heijastuneet voimakkaasti myös rakennusalaan. Ei tarvitse olla kummoinenkaan tietäjä sanoakseen, että alalla vallitseva epätietoisuuden ja huonon ennustettavuuden aika jatkuu myös nykyisessä yhteiskunnallisessa ilmastossa. Vaikka sekä korjaus- että uudisrakentamiselle onkin Suomessa jatkuvaa tarvetta, on vaikeaa linjata missä määrin taloyhtiöt sekä yritykset lähtevät näitä toteuttamaan. Korjausvelan jatkuvasti kasvaessa maassamme on helpompi ennustaa, että saneerauspuolen hommia riittää jatkossakin. Uudisrakentaminen on enemmän suhdanneherkkää, mutta tuskin sielläkään seinä tulee vastaan. Korkojen noustessa tietenkin rakentaminen saattaa hieman hidastua.

Syksyyn lähdetään Pasilan Ratamestarinkatu 7:ssa kaukolämpöpaketteja sekä patteriventtiileitä uusien. Uudiskohteita tehdään Henttaalle, Tikkurilaan, Sipooseen sekä Järvenpäähän. Taustalla tehdään samalla jatkuvaa työtä tilaajakunnan laajentamisen ja hallittuun kasvuun.

Vaikka nousimme viime vuonna sadan suurimman talotekniikkatoimijan listalle, ei sijoituksia meillä sen enempää tuijotella. Pääasia on, että liiketoiminta on kannattavaa, kasvu hallittua ja työyhteisö hyvinvoivaa.